Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Okusi Bleda z gosti Italia Fest in FerFud, Festival ročnih del in veslanje

Festival ročnih del


Danes se začenja tridnevni Festival ročnih del, prvi tovrstni festival v Sloveniji.  Obiskovalci se bodo lahko sprehodili med 70 stojnicami, se na več kot 20 delavnicah učili novih tehnik ročnega ustvarjanja, si ogledali več kot 15 razstav v Festivalni dvorani in hotelih ter v okolici Blejskega jezera občudovali domiselne inštalacije, ki bodo obogatile naravno panoramo.

Glavni namen tridnevnega festivala je spodbujanje kreativnega dialoga med ustvarjalci in ponudniki materialov ter ozaveščanje širše javnosti o vrednosti ročno proizvedenih, unikatnih izdelkov.



Okusi Bleda z gosti Italia Fest in FerFud

 

»Okusi Bleda« je destinacijski kulinarični projekt, pri katerem sodeluje več blejskih restavracij in hotelskih hiš. Namen projekta je obuditev lokalne kulinarike, njena združitev z modernimi trendi in povezovanje ponudnikov v kraju s ciljem približevanja lokalne kulinarične ponudbe domačinom in obiskovalcem Bleda.

Od četrtka, 24.9., do nedelje, 27.9., bodo blejski gostinci na stojnicah pred Festivalno dvorano ponujali okusne jedi, postrežene na način »ulične prehrane«. Tokrat bo sodelovalo šest ponudnikov, ki bodo   obiskovalcem postregli z lokalnimi in tradicionalnimi jedmi kot so originalna blejska kremna rezina in ocvrte piščančje krače.

Okusi Bleda tokrat gostijo Italia Fest, v sklopu katerega bodo obiskovalci na stojnicah na promenadi lahko kupili okusna italijanska živila, in FerFud, ki bo Bled obiskal v nedeljo ob 12. uri. Pri slednjem gre za novo kulinarično izkušnjo, ki na slovenskih ulicah ponuja fine grižljaje po »fer« ceni. Obiskovalci za jedi plačajo, kolikor želijo, vsi prihodki pa gredo v podporo projektu Botrstvo v Sloveniji.

V soboto, 26. septembra, bo na Blejskem jezeru v organizaciji Veslaške zveze Slovenije in Veslaškega kluba Bled potekala druga mednarodna regata za veslaške veterane. Tekmovalo in družilo se bo 150 nekdanjih veslačev in veslaških rekreativcev. Regata je odlična uvertura v svetovno prvenstvo veslaških veteranov, ki je najmnožičnejši vsakoletni veslaški dogodek in ga bo Bled gostil septembra 2017.

Veslaška zveza Slovenije bo v nedeljo, 27. septembra, na Blejskem jezeru organizirala 25. državno prvenstvo v veslanju. Medtem ko smo državne prvake v enojcih v kategorijah za člane, mladince in mlajše mladince dobili že na spomladanskem delu DP, se bodo tokrat tekmovalci in tekmovalke v teh kategorijah pomerili v večjih čolnih. Za najmlajšo kategorijo pionirjev in pionirk je to vrhunec tekmovalne sezone. Posebnost letošnjega prvenstva je promocijska tekma osmercev ob koncu tekmovalnega programa. Ob robu prvenstva bomo pozdravili tudi Rajka Hrvata, srebrnega z letošnjega svetovnega prvenstva.

Jernej Slivnik

Oglejte si tudi