Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

NADOMESTILO ZA UPORABO STAVBNEGA ZEMLJIŠČA V LETU 2015

Vlada RS je podala smernice za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) v letu 2015, in sicer svetujejo, da ga občine obračunajo na podlagi ažurnih podatkov iz uradnih evidenc zemljiškega katastra, katastra stavb oziroma registra nepremičnin. Občina Bled bo za odmero nadomestila v letu 2015 še vedno izhajala iz obstoječe baze, vendar bo pri tem uporabila tudi podatke uradnih evidenc, predvsem v delu, kjer so bistvena odstopanja v korist zavezancev.

Skladno s 17. členom Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (Uradni list RS, št. 111/2007, UGSO, št. 53/14; v nadaljevanju: odlok) so zavezanci dolžni sporočiti Občini Bled vse spremembe v roku 30. dni od nastanka. Odlok predvideva tudi kazenske določbe v kolikor pravna ali fizična oseba sprememb ne sporoči Občini Bled. Za zagotovitev enakopravnosti obdavčitve občanov pozivamo vse zavezance z netočnimi podatki, da jih nemudoma uredite.

Sicer pa je možen vpogled v pripravljene baze podatkov in podajanje pripomb od 2. do 13. februarja v času uradnih ur pri pristojni osebi v občinski upravi: alenka.dolinar@bled.si.

Oglejte si tudi