Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Piknik DU Bled

Vsako leto se na prvo nedeljo v avgustu člani DU Bled  dobimo na  pikniku "Pod Ribensko goro".  Takole nas je letos nagovoril naš predsednik g. dr. Ignac Potočnik:

''Drage članice, spoštovani člani, lep nedeljski pozdrav!

Lepo pozdravljam g. župana  Janeza Fajfarja, veseli smo, da si se odzval na vabilo.

Piknik je priložnost za sproščeni medsebojni pogovor o dogodkih po naših družinah, o naših problemih, načrtih, o lepih doživetjih, pa tudi o žalostnih trenutkih: n.pr. kdo se je poslovil in odšel v večnost;  zato bi piknik lahko imenoval kar - POLETNI OBČNI ZBOR NAŠEGA DRUŠTVA.

Tako smo tudi na področju samega društva postorili mnogo dejavnosti v tem prvem polletju in sedaj je priložnost, da se zahvalim posameznim skupinam oz. sekcijam, ki so motor društva. Zato bi današnjo nedeljo tudi označil za ZAHVALNI DAN.

Naj začnem z ženskim klubom, ki daje pobude in predloge, tu je šefica Zvonka Šolar in pa živi leksikon Polona Cerkovnik, ki vsako leto s svojo ekipo organizira in pripravi srečelov.

Potem je tu področje izobraževanja z Roziko Špilak na čelu: Rozika je vezni člen društva z Ljudsko univerzo Radovljica in Ljudsko univerzo Jesenice. Ta povezava nam omogoča izobraževanje na različnih področjih od računalništva, tujih jezikov, zeliščarstva do najnovejšega projekta FIT 3: kot priprava na zdravo tretje življenjsko obdobje.

Zelo dejavna je sekcija vezilj z voditeljico Bredo Jamar. Ta skupina delavnih članic je društvo naredila prepoznavno s svojimi izdelki ne samo na občinski ravni ampak v širšem slovenskem, družbenem področju.

Seveda se moram zahvaliti naši ženski vokalni skupini, ki vedno z veseljem zapoje slovenske narodne pesmi in nam popestri program za različne priložnosti ter nam olepša trenutke našega bivanja.

Potem je tu področje, ki je dejansko osnovno za delovanje društva: namreč pravni, zakonski okvir na katerega opozarjata in bedita dve markantni osebi: Ana Svetina in Marija Ogrin. Iskrena hvala!

Ne smemo pozabiti na športno sekcijo, ki jo vodi Borut in njegova žena Boža Torkar. Boža je športnica Prve kategorije, saj je letos prismučala zlato medaljo v Italiji. Iskrene čestitke.

Posebna zahvala velja vsem pohodnikom, ki mesečno obiskujejo naše gore v bližnji in daljni okolici. Druži jih spoznavanje naravnih lepot in vseh danosti, ki jih narava ponuja. Pohodništvo je tudi  priložnost za prijetno druženje in kar je najbolj pomembno, je pohodništvo ena od rekreacij za krepitev in ohranjanje dobre kondicije in posledično zdravja.

Na koncu se moram zahvaliti še dvema osebama : najprej tajnici Ljubici Zych za njeno stanovitno in dobro urejanje tekočih zadev društva, ter za pomoč vam, članom in vsekakor za izredno dobro vodenje projekta "starejši za starejše" in Renati Špendal, ki bedi nad finančnim poslovanjem društva.

Kakor vidite, dragi člani, naše društvo je vpeto v različne pore družbenega življenja in to po zaslugi omenjenih in neomenjenih oseb, ki žrtvujejo svoj čas tako za dobrobit društva kakor tudi za širše področje naše občine.

Še enkrat iskrena hvala vsem skupaj in vam želim prijetno nedeljsko popoldne. Vabim našo vokalno skupino, da zapoje izbrane pesmi, nato pa sta na vrsti Natalija in Iztok, ki bosta poskrbela za prijetno vzdušje s svojo živo glasbo. Vabljeni na plesišče!''

Oglejte si tudi