Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Občni zbor Turističnega društva Bled

Na področju turizma je bilo leto 2015 rekordno in tudi na TD Bled se lahko veselimo rezultatov lanske turistične bere, saj smo izvedli in celo presegli celoten planirani program dela.  Člani društva so tako poročilo o delu za preteklo leto kot program dela za leto 2016 potrdili na pravkar minulem občnem zboru.

V uvodnem delu so se predstavili člani turističnega podmladka OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled, ki so na festivali Turizmu pomaga lastna glava prejeli zlato priznanje in priznanje za najboljšo turistično tržnico. Nanje smo še posebej ponosni.

Naše aktivnosti so usmerjene v izobraževanje tako s področja dejavnosti oddajanja zasebnih sob in apartmajev kot s področja pospeševanja turizma in skrbi za urejeno okolje. Izvedli smo niz delavnic, posvetov in predavanj ter tudi strokovno ekskurzijo za naše člane. V jesenskem času smo skupaj z moškim pevskim zborom Triglav Lesce Bled izvedli 4 dnevni izlet v Split in Dubrovnik in spomini na nanj so še vedno zelo živi.

Ohranjanju kulturne dediščine in tradicije so namenjene naše delavnice velikonočnih butar – beganc in pirhov v času pred veliko nočjo in adventnih venčkov v zimskem času. V zadnjih letih redno sodelujemo tudi na pustni povorki v organizaciji Občine Bled.

V poletnem času je naša glavna pozornost posvečena akciji Moja dežela, lepa in gostoljubna, ko tričlanska komisija po dolgem in počez pregleda vse ulice na Bledu in poišče tako tiste, ki za svoje domove in njihovo okolico najlepše skrbijo, pa tudi tiste, ki jim je za to malo manj mar. V letu 2015 smo ponovno izbrali tudi najlepšo ulico na Bledu in to je bila tokrat Kumerdejeva ulica. Akcijo smo razširili tudi na zimski čas in na podlagi razpisa ocenili najlepše praznične okrasitve.

Naše delo na področju urejanja sprehajalnih poti se začne s pomladno čistilno akcijo, potem pa vse leto stanje redno spremljamo. Z Občino Bled smo se dogovorili, da bomo odslej skrbeli za področje Ojstrice in Osojnice, ki je tudi eno najbolj obiskanih.

V letu 2015 je pomembna dejavnost našega društva postala tudi peka posmodulje na prireditvah v organizaciji Turizma Bled. Zelo uspešno smo sodelovali na 3 velikih dogodkih in zato odločitev, da bomo v letu 2016 to našo aktivnost še povečali, saj se bomo udeležili kar 6 dogodkov v nizu prireditev Okusi Bleda. Za nas, prostovoljce, bo to velik zalogaj, vendar smo že večkrat dokazali, da zmoremo. V letu 2015 smo člani Turističnega društva Bled opravili 1.631 ur prostovoljnega dela. Ure prostovoljnega dela se od 1. 1. 2016 vodijo preko posebnega programa TZS in bodo tako tudi priloga k zaključnemu računu.

Pomembna dejavnost TD Bled je izvajanje informacijske službe in v našem Turistično informacijskem centru smo lani zabeležili 47.900 gostov, kar je 9% več kot leto poprej. 

Tudi naš pogled v leto 2016 je optimističen. Program dela za to leto je pester. Prva velika prireditev, ki nas čaka, je organizacija srečanja objezerskih krajev Slovenije, v soboto 9. aprila 2016, na kateri pričakujemo približno 300 udeležencev iz vse Slovenije. V sklopu srečanja se bo odvijal tudi strokovni posvet na temo vloga lokalne skupnosti pri upravljanju jezer, na katerem bodo sodelovali pomembni strokovnjaki iz Slovenije in sosednje Avstrije, pričakujemo pa tudi prisotnost ministrice za okolje in prostor. Srečanje organiziramo ob pomoči Občine Bled in Turizma Bled. Za uspešno izvedbo srečanja ponovno računamo na naše pridne prostovoljce, vabljeni pa tudi vsi tisti, ki bi bili še pripravljeni priskočiti na pomoč.

Prepričani smo, da bomo tudi letošnje zastavljene cilje ne le dosegli ampak tudi presegli in bosta naš trud in delo poplačana z zadovoljstvom naših gostov.

Oglejte si tudi