Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

DRUŠTVO ŽAREK AKTIVNO NA BLEDU

Društvo za delo z mladimi v stiski »ŽAREK« že nekaj časa izvaja svojo dejavnost tudi na Bledu. Svojo dejavnost društvo izvaja v dveh programih.

 

Program » Naj mladih ne vzgaja ulica« je namenjen mladim v obdobju odraščanja. Nudimo jim pomoč in podporo pri zdravem načinu odraščanja ter pri kritični izbiri raznovrstnih ponudb. Mladim želimo pomagati pri reševanje vsakodnevnih konkretnih težav, jih opolnomočiti in spodbujati v zdravo družabnost in ustvarjalnost.  Na Bledu smo vam na voljo vsak ponedeljek od 13h do 17h na voljo v prostorih Mladinskega centra. Vse aktivnosti so brezplačne in vsebujejo vzgojno učno pomoč,  pomoč pri  domačih nalogah, usmerjanje pri  družabnih igrah in ustvarjalnih delavnicah, v primeru potrebe so na voljo tudi razbremenjevani in svetovalni pogovori. Dobrodošli tudi prostovoljci in prostovoljke, ki bi nam pomagali pri izvajanju učne pomoči. 

 

Program »Komuna Skupnost Žarek«  je namenjen zdravljenju odvisnosti od drog oz. alkohola. V okviru programa delujejo tudi sprejemnimi centri, kjer nudimo pomoč vsem, ki želijo ven iz zasvojenosti ter pri tem rabijo pomoč ter usmerjanje glede abstinence in nadaljnjega urejanja težav. Pomoč nudimo tudi svojcem zasvojenih.

S sprejemnimi centri smo se lokacijsko približali občanom. Na Bledu delujemo v prostorih ob Festivalni dvorani vsak ponedeljek od 18h do 20h oz. po dogovoru na telefonu  040/790 345.

Nudimo informacijske, svetovalne in motivacijske razgovore v smeri prepoznavanja odvisnosti in odločitve  za nadaljnje korake v aktivnem soočanju z njo.

Svojci lahko zaprosijo za  individualna svetovanja, redno pa že več let deluje  tudi skupina za svojce odvisnikov. Doslej vključeni navajajo, da so spoznali, kako širše poznavanje problematike, medsebojna izmenjava izkušenj ter strokovno usmerjanje opogumlja in dodaja osebno moč. Če se srečujete z kakršnim koli problemom odvisnosti, pridite. Skupno nam bo šlo lažje.

 

Za vsakršne dodatne informacije lahko pokličete na telefon društva 040/790 345 ( Ivanka).

 

Zora Košir Zupan

Oglejte si tudi