Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

ADVENTNI VENČKI VSAKO LETO LEPŠI

 Razstava adventnih venčkov v organizaciji Turističnega društva Bled je postala že tradicija prvega adventnega vikenda, saj je bila letošnja že enajsta po vrsti. Organizirali smo jo v preddverju Festivalne dvorane Bled, s ponudbo svojih izdelkov so se nam pridružili tudi učenci podjetniškega krožka in turističnega podmladka OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled, člani TD Bled pa smo obiskovalcem in mimoidočim ponudili posmoduljo in tople napitke. Tudi tokrat so na razstavi sodelovali udeleženci dvodnevne delavnice pod vodstvom gospe Mete Kenda, ki so izdelali 36 venčkov in učenci blejske osnovne šole, ki so predstavili 32 izdelkov.

Kot je že navada, so obiskovalci z glasovanjem izbrali najlepše izdelke v otroški in odrasli kategoriji, svoje pa je povedala tudi strokovna komisija, ki je z ostrim očesom ocenjevala tako izdelavo kot okrasitev in barvno skladnost venčka. Oceni publike in strokovne komisije sta si kot po pravilu v nasprotju. Čeprav tekmovanje ni glavni namen razstave, je prav, da omenimo tudi rezultate. Zmagovalke po izboru publike so bile pri učencih OŠ Bled Kaja Jensterle, Tinkara Urbančič in Lara Nikolič, pri odraslih Tatjana Kociper, Rožica Ferjančič in Marija Strgar, po izboru strokovne komisije pa pri učencih Oš Bled Gaber Ferjan, Katarina Lucija Lakota in Amid Salah ter pri odraslih Metka Primožič, Vida Berložnik in Natalija Kos. Enotna ocena vseh, tako obiskovalcev kot članov strokovne komisije je, da so venčki vsako leto ne le lepši, ampak tudi lepše in bolj dovršeno izdelani.

Po zaključku razstave so se udeleženci ogreli s čajem ali kuhanim vinom in poskusili sveže pečeno posmoduljo, nato pa so svoje izdelke odnesli domov in verjamemo, da so s še večjim veseljem prižgali prvo svečko na venčku, ki je nastal izpod njihovih rok.

Oglejte si tudi