Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Obrazi navdiha - znane melodije in eliksirji zgodb - od nostalgije do energije

Bled - Modrosti iz preteklosti za nove energije v glasbi, besedi in podobah: najlepši vstop v praznični december s koncertom in z razstavo El-Classic.com in Anomarijo Nušo Mulej.

Kaj se obeta? El.Classic.com obljublja koncert priljubljenih klasik na sodoben način s konceptom in elektronskim ozadjem Aleksandra Arsova, nastopila bosta sopranistka Janja Hvala in saksofonist Matej Kužel,  produkcija Ph RED in Cankarjev dom, kostumografija Sanja Grcić, Firma.

Anamarija Nuša Mulej bo predstavila svoje Obraze navdiha, knjigo in razstavo. Oblikovanje je delo Nataše Artiček, izvedba v glini Zavoda V-oglje in v produkciji Mulej Vizije in Ph RED.  Skozi praznični večer bo cenjene obiskovalke in obiskovalce popeljala Tadeja Zupan Arsov, ki je imela privilegij opazovati nastajanje navdihujočih umetnin: glasbe, knjige in razstave. 

Koncert prinaša antologijsko klasiko in z njo nostalgijo iz preteklosti. Nastopili bodo glasbeniki, ki so si upali pogledati za togo poškrobljene ovratnike skladateljev. Priljubljene skladbe iz baroka, romantike, klasicizma in bližnje preteklosti bodo zaživele v energični kombinaciji elektronske godbe, igrive jazzovske improvizacije na saksofonu in božanskega opernega glasu Janje Hvala. Skladbe bodo povezale kratke anekdote o glasbenikih, ki so z občudovanja vredno vztrajnostjo gojili svoj talent skozi leta, desetletja ne sprejemanja, truda, trde okolice. Da so obstali še danes in postali naš ... navdih.

Razstava: V harmoničnih krogih se spajajo unikatne risbe Anamarije Nuše Mulej ter misli in aforizmi z vsega sveta, tudi avtoričini. Povezani so v mogočne zlate podobe in dragoceno darilno knjigo z naslovom Obrazi navdiha. Avtorica nas s knjigo, z eliksirji zgodb in s podobami zapelje v srčni ples ustvarjalnosti, v uvid lastnih virov in uresničevanje neskončnih možnosti. S pomočjo njenega intuitivnega vodenja, utemeljenega v nevrolingvističnem programiranju (NLP), nam ta mojstrica navdiha omogoči, da se presenetljivo uzremo kot mogočni stvaritelji, za dobro sebe in okolice, zdaj in v prihodnosti. Da se zavemo, da obstajamo kot ... navdih.

Avtorica izkupiček od prodaje knjig in spremljevalnih izdelkov namenja za sklad za izobraževanje in šport mladih nadarjenih.

 

Dogodek bo 5. decembra ob 17h.

Anamarija Nuša Mulej

Oglejte si tudi