Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Nova stojala za kolesa v občini

Po Občini Bled je bilo v preteklem tednu nameščenih 42 naslonjal za kolesa. Tako so kolesarji ravno v času Evropskega tedna mobilnosti, ko propagiramo trajnostne oblike prevoza (hojo, kolesarjenje in javni potniški promet) in v času prvih javnih razprav na temo priprave Celostne prometne strategije Občine Bled, dobili nove parkirne površine za svoja kolesa pred Občino Bled, Športno dvorano Bled, Gorenjsko lekarno, Infocentrom Triglavska roža Bled, Osnovno šolo Bled ob glavnem vstopu na športno igrišče in parkirišču ob stranskem vhodu na športno igrišče, pred Podružnično šolo Ribno in Vrtcem iz smeri Seliške in Trubarjeve ceste.

Še enkrat ste vsi prav lepo vabljeni na kolesarski izlet na dan brez avtomobila, ki bo potekal v četrtek, 22. 9. 2016. Radovljičani se bodo zbrali na Vurnikovem trgu v Radovljici, ob 16.30 uri pa se jim bomo na parkirišču pred Infocentrom Triglavska roža Bled, kjer se bomo okrepčali in nas bo nagovoril župan, pridružili še Blejski kolesarji. Trasa kolesarske poti potem poteka do Piškovice mimo Brega in Studenčic v Radovljico (ter nazaj na Bled). V primeru dežja izlet odpade.

Kot zanimivost pa še tole: Med dihanjem na kolesu porabite zgolj petino kisika, ki ga zapravijo motorna kolesa, obenem pa v ozračje ne spuščate škodljivih plinov.

Oglejte si tudi