Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Potek veljavnosti osebnih izkaznic in potnih listin

Letos poteče veljavnost večjemu številu izdanih osebnih izkaznic in potnih listin.

Pričakujemo povečano število sprejetih vlog in s tem podaljšanje roka za izdajo listin. Predlagamo, da vlogo za izdajo osebne izkaznice ali potnega lista vložite pravočasno,  pred datumom poteka veljavnosti.

Vlogo lahko vložite na upravni enoti ves poslovni čas, na Krajevnem uradu Bohinjska Bistrica in Krajevnem uradu Bled pa v času uradnih ur.

 

Uradne ure Krajevnega urada Bled so:

  • ob ponedeljkih, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure;
  • ob sredah, od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure;
  • ob petkih, od 8. do 12. ure;

Vlogo za osebni izkaznico ali potni list lahko stranka vloži le osebno, za mladoletnega otroka vloži vlogo zakoniti zastopnik. Če je otrok starejši od 8 let, mora biti navzoč, da vlogo podpiše. Vlogi za izdajo nove osebne izkaznice ali novega potnega lista morate priložiti tudi staro osebno izkaznico oz. stari potni list in fotografijo  ali potrdilo z referenčno številko iz sistema E-fotograf ( slika v digitalni obliki).

Osebna izkaznica ni obvezni dokument za mladoletne osebe, mora pa jo imeti vsak polnoletni državljan Republike Slovenije, ki nima veljavnega drugega identifikacijskega dokumenta, opremljenega s fotografijo, ki ga je izdal državni organ (potnega lista, vozniškega dovoljenja, orožnega lista), so sporočili iz Upravne enote Radovljica.

Oglejte si tudi