Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Izvedba nekaterih del v KS Ribno

Ribno - Potem, ko so bili v preteklih letih obnovljeni številni cestni odseki v KS Ribno, se bodo dela v nekoliko manjšem obsegu odvijala tudi letos. V zadnjih dveh letih so se sicer popolnoma obnovile ceste v Bodeščah, na Koritnem, na Selu, spodnji del Savske v Ribnem, pred tem pa še druge.


Še v maju je na vrsti asfaltiranje ceste od Koritnega v Ribno. Pretekli mesec se je tam odstranil dotrajan zdrobljen asfalt. Po zboru krajanov je sledil dogovor med predstavniki KS in občine tudi o poenostavljenem načinu asfaltiranja kot je bilo to izvedeno že v preteklosti. Strošek bo tako predvidoma pod 100.000 EUR, brez zamenjave spodnjega ustroja ceste. Izvajalec bo izbran z zbiranjem ponudb. Prav tako se je na območju KS Ribno v zadnjih tednih postavilo kar nekaj novih svetilk javne razsvetljave v skupni investicijski vrednosti blizu 50.000 EUR. Izvajalec del je bil Petrol d.d.


Sicer pa je bilo na sestanku dogovorjeno tudi, da se vzpostavi nekaj novih omejitev, zlasti glede dovoljenih obremenitev, na tej in drugih cestah v KS Ribno. V povezavi s postavljanjem prometnih znakov, ki jih občina sicer stalno obnavlja ali postavlja nove, pa na tem mestu izpostavljamo 19. člen Zakona o cestah, ki med drugim govori o tem, da lastniki zemljišč ob javni cesti morajo dopustiti vse posege, ki so nujno potrebni za nemoteno uporabo javne ceste, tudi postavitev prometne signalizacije in prometne opreme.

Matjaž Berčon

Oglejte si tudi