Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Srečanje gasilskih veteranov Gorenjske

Ribno - GZ Gorenjske, GZ Bled-Bohinj in PGD Ribno, so 29. junija v Ribnem na prireditvenem prostoru organizirali 14. Srečanje starejših gasilk in gasilcev Gorenjske. Srečanje je namenjeno druženju in ohranjanju prijateljskih vezi med veterani PGD Gorenjske. Samo srečanje je predvsem zanimivo tudi zato, ker se želijo veterani preizkusiti in tekmovati v gasilskih disciplinah, zato je svet veteranov pri GZ Gorenjske prilagodil vajo s hidrantom in vajo raznoterosti za ekipe s petimi člani.

Tekmovanja se je udeležilo 41 tekmovalnih enot, kar je v dosedanjih srečanjih največ.  Med veterani je prisoten velik tekmovalni duh, saj so burno navijali ob nastopu vsake enote in se skupno veselili doseženih rezultatov, zlasti tistih, ki so osvojili prva tri mesta.

 

V kategoriji starejših gasilk  je tekmovalo devet enot. Prvo mesto je osvojila enota PGD Žiri, 2. mesto PGD Bitnje in tretje mesto PGD Smokuč. V kategoriji starejših gasilcev  je tekmovalo 32 enot. Prvo mesto je osvojila enota PGD Mošnje, 2. mesto PGD Žiri in tretje mesto PGD Britof.

Za sodelovanje na srečanju so vse enote prejele priznanja, za prva tri mesta smo podelili pokale, prvouvrščeni pa so prejeli tudi prehodni pokal.

 

V času tekmovanja in po njem je ob prijetni glasbi potekalo veselo druženje, ki se ga je skupno udeležilo 300 starejših gasilk in gasilcev, ki so v preteklosti nosili bremena gasilske službe in razvijali našo gasilsko organizacijo, na katero nismo ponosni le gasilci, temveč velik del slovenske javnosti.

 

Z organizacijo in potekom srečanja so bili vsi udeleženci zelo zadovoljni. Njihova skupna ugotovitev je bila, da so taka srečanja potrebna, saj s tem ohranjajo stike med seboj in obenem spoznavajo spremembe dela in razvoj gasilstva danes. Za uspešno izvedeno srečanje  gre zahvala gostiteljema PGD Ribno in GZ Bled-Bohinj ter organizatorju, GZ Gorenjske.

 

 

Predsednik GZ Bled-Bohinj,

Jože Smole VKGČ II. st.

 

 

Oglejte si tudi