Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

ORIENTACIJSKI POHOD GASILSKE MLADINE GZ BLED BOHINJ

Delovanje gasilske mladine po gasilskih društvih je maja posvečeno učenju in treniranju za gasilsko orientacijo. Gre za aktivnost, kjer ekipe, ki jo sestavljajo trije tekmovalci, v naravi s pomočjo zemljevida iščejo točke, na katerih morajo opraviti številne naloge kot so zbijanje tarče z vedrovko, postavitev orodja za trodelni  napad,  vezanje vozlov, navezave orodja, spajanje cevi na trojak, povijanje cevi, znanje topografskih znakov, poznavanje gasilskega orodja in opreme ter štafeta prenosa vode.

 

Letos je tekmovanje gasilske mladine potekalo 10. maja v Bohinjski Češnjici. Udeležilo se ga je 74 ekip iz gasilskih društev občin Bled, Bohinj in Gorje. Ekipe so med seboj ločene po starosti in spolu. Zmaga tista ekipa, ki v najkrajšem času najde vse točke in najbolje opravi naloge na teh točkah. V ekipi pionirjev so bili najboljši tekmovalci PGD Selo, pri pionirkah PGD Srednja Vas, pri mladinkah in mladincih so najbolje odtekli člani ekip  PGD Gorje, pri pripravnikih so slavili PGD Koprivnik, pri pripravnicah pa članice PGD Češnjica.

Prvi dve ekipi v vsaki kategoriji se uvrstita tudi dalje na regijsko tekmovanje.

 

Vsem čestitamo in jim želimo čim boljšo uvrstitev na regijskem nivoju. Za dobro izpeljano tekmovanje in nenazadnje tudi srečanje gasilske mladine se v imenu MK GZ Bled Bohinj zahvaljujem domačemu gasilskemu društvu PGD Češnjica in Žagi Češnjica.  

Oglejte si tudi