Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

″Ludvik″ na Bledu

V soboto, 22. novembra, se je stanovalcem na Prešernovi cesti 13 na  Bledu, Štefki, Franclnu, Janezu in Tončku, pridružil še Ludvik, novo gasilsko vozilo za reševanje ob nesrečah na vodi in ob nesrečah z nevarnimi snovmi, ki smo ga poimenovali,  tako,kot vsa ostala vozila. Na žalost v bližnji prihodnosti ne moremo računati še na Matildo in Lojzko, vzroki za to so znani.

 

Nadgradnjo za novo gasilsko vozilo je na podvozju Mercedez Benz 13/29 izdelalo podjetje GV Pušnik iz Slovenske Bistrice. Vozilo je izdelano v skladu s potrebami in zahtevami društva, vsak četrtek od septembra naprej smo  tesno sodelovali z nadgraditeljem in poiskali marsikatero najbolj primerno rešitev za razporeditev opreme. Že podatek, da se je proizvajalec sam pohvalil glede funkcionalnosti in odlične razporeditve opreme v vozilu, nam daje občutek, da je vozilo kakovostno in strokovno izdelano in da bo še dolgo služilo vam in nam oz. vsem skupaj, kar je bil tudi namen nakupa tega posebnega vozila.

 

Za nakup vozila smo prispevali Uprava za zaščito in reševanje RS, krajani Bleda ter članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Bled.

 

Vsi, ki ste kakorkoli pomagali pri nakupu vozila ali pa podpirate naše delo, ste vabljeni na ogled vozila in se sami prepričajte, kam smo vložili vaš prispevek!  za ogled se lahko dogovorite po telefonu  04 576 52 50.

 

Gaber Mežan

Poveljnik PGD Bled

Oglejte si tudi