Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Kviz gasilske mladine

26. 10.2013 je MK GZ Bled Bohinj organizirala Kviz gasilske mladine. Tekmovanje so gostili v vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli, udeležilo pa se ga je skoraj 200 otrok iz občin Bled, Bohinj in Gorje.
Bohinjska Bela - Mesec oktober gasilci obeležujemo kot  mesec požarne varnosti z namenom ozaveščanja javnosti  o vlogi preventive, samozaščite, pa tudi reševanja. Oktober pa je tudi mesec, ko se gasilska mladina iz občin Bled, Bohinj in Gorje intenzivno pripravlja na gasilski kviz. To je tekmovanje, kjer se mlade, ločeno po treh starostnih kategorijah,  preizkuša v znanju gasilske preventive, gašenja, poznavanju gasilske organizacije, gasilske zgodovine pa tudi v praktičnih spretnostih gasilskih veščin kot so navezave, poznavanje orodja, spajanje cevi na trojak ipd.

 

26. oktobra je mladinska komisija, zadolžena za delo z mladimi v GZ Bled Bohinj, organizirala kviz gasilske mladine. Tekmovanje so gostili v vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli, ki se je izkazala za  gostoljubno, varno in nenazadnje tudi primerno lokacijo za izvedbo tovrstnega tekmovanja, ki se ga je letos udeležilo skoraj 200 otrok iz vseh treh občin. Po opravljenem praktičnem kot teoretičnem preizkusu so bili rezultati znani. Pri najmlajših so zmagali pionirji PGD Gorje II, 2. mesto so zasedli  pionirji PGD Nemški Rovt, 3. mesto PGD Gorje II. V kategoriji mladincev  so bili najboljši  mladinci PGD Gorjuše I., 2. mesto PGD Gorje I., 3. mesto PGD Bohinjska  Češnjica I. V najstarejši kategoriji  pripravnikov pa so vsa tri mesta zasedle ekipe iz PGD Koprivnik. Čestitamo! Na koncu se zahvaljujemo vsem za pomoč pri organizaciji, predvsem po vodstvu vojašnice Bohinjska Bela, ki nam je nesebično odstopila svoje prostore in nam nudila vso potrebno infrastrukturo.

 

Oglejte si tudi