Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Dovoljenja za izredno uporabo cest

Občane, izvajalce gradbenih del in organizatorje prireditev pozivamo, da pravočasno pridobijo dovoljenje upravljavca občinskih cest, tj. Občine Bled, za različne zapore in posege na cesti ali v njenem varovalnem pasu. Vloga in pogoji za zapore so objavljeni na spletni strani občine. V praksi se namreč največkrat dogaja, da se ureja dovoljenje za cestno zaporo le kakšen dan prej, kar po nepotrebnem povzroča slabo voljo in pritiske. Prav tako opozarjamo, da je potrebno cestno zaporo ustrezno vzdrževati, kar je dolžnost naročnika in kar nadzorujeta tako Policija kot medobčinsko redarstvo.


Občina Bled je prometno zelo obremenjena z različnimi uporabniki, ki imajo vsak svoje potrebe in zahteve, zato včasih prihaja do konfliktnih situacij. Ni samo po sebi umevno, da se lahko cesto ali drugo javno površino zapre in nameni neki drugi, izredni rabi, ki je drugačna kot sicer velja za ceste in druge javne površine. Javno kategorizirano cesto oziroma pot na primer predstavlja tudi Veslaška promenada pod Grajskim hribom, prav tako tudi vse ostale pešpoti okoli jezera, čeprav je tam motorni promet omejen.


Zlasti organizatorje prireditev pozivamo, da se o vseh potrebnih obveznostih in posledicah zapor cest predhodno pridejo pozanimat na občino. Ključna novost pri izvajanju cestnih zapor je izdelava in potrditev elaborata ali tipske sheme zapore. Enako velja za pridobitev drugih dovoljenj oziroma soglasij za prireditve, na primer za uporabo javnih površin ali prekomerno obremenjevanje s hrupom. Ker se letna sezona bliža, s tem pa tudi večje število del in dogodkov, poskrbite za njihovo pravočasno najavo.

 


Občinska uprava Občine Bled

Oglejte si tudi