Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Novice iz Lekarne Bled

Bled - V Lekarni Bled v Trgovskem centru na Bledu, si  magistre farmacije prizadevamo, da samostojno ali v sodelovanju z drugimi zdravstvenimi delavci sodelujemo v dejavnostih, ki so povezane tako  z varovanjem in krepitvijo zdravja, kot z ustreznim svetovanjem za varno uporabo zdravil in prehranskih dodatkov. Smo svetovalke, pri celoviti skrbi za lastno zdravje.

Premoremo  obiskovalcem naše lekarne  prijazen odpiralni čas in sicer med tednom od 9.00 do 19.00, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa smo odprti do 17.00. ure.

Poleg klasičnih lekarniških storitev (zdravila na recept, izdaja medicinskih pripomočkov, zdravil za samozdravljenje…) smo posebej ponosni na P3 professional licenco, ki smo jo pridobili, kot prva lekarna na Gorenjskem. S to licenco našim obiskovalcem lahko ponudimo več, saj smo magistre posebej usposobljene za  strokovno neodvisno svetovanje o prehranskih dopolnilih.

Znanje o zdravilih smo nadgradili s poznavanjem področja alternativnega zdravljenja (homeopatija, Bachova cvetna terapija, zeliščarstvo, ayurveda, Reiki..) in ta kombinacija znanj predstavlja dodano vrednost našemu delu.

V skladu s homeopatskim pristopom k celostni obravnavi človeka, so vam pri nas na voljo tudi homeopatska zdravila, ki so registrirana v Sloveniji. Homeopatska zdravila učinkovito vzpodbujajo naravno zmožnost naše samoozdravitve. Lahko jih kupite ali se v zvezi s homeopatskim zdravilom posvetujete s farmacevtom homeopatom. Homeopatska zdravila namreč ne vplivajo na delovanje konvencionalnih zdravil in jih lahko pri kroničnih boleznih jemljemo tudi sočasno s klasičnimi zdravili.

Dr. Edvard Bach je v tridesetih letih 20. stoletja razvil cvetno terapijo, metodo zdravljenja, ki je podobna homeopatiji. Opredelil je 38 osnovnih čustvenih stanj, jih razdelil v 7 skupin in razvil njim ustrezne cvetne esence. Te danes poznamo kot Originalne Bachove kapljice.

Bachove cvetne esence so zelo nežne in so primerne tudi za otroke in nosečnice. Zelo primerne so za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah. Ne nadomeščajo klasične medicinske pomoči, lahko pa jo spremljajo.

V naši lekarni so vam na voljo že pripravljene kombinacije za najbolj pogosta čustvena stanja, lahko pa vam jih pripravimo tudi individualno glede na vaše potrebe. Če neke esence ne potrebujemo, na naše telo nima nobenega učinka in nam tudi ne more škoditi. Prav tako na Bachove cvetne esence ne moremo biti alergični, ker niso narejene iz fizičnih substanc rastlin, saj se prenaša samo zdravilni potencial cveta (delujejo z informacijo iz esence cveta, ki se prenaša po vodi).

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vsak dan na voljo po telefonu (04 57 66 085), po elektronski pošti (info@lekarnabled.net), spremljate pa nas lahko tudi na facebook strani - Lekarna Bled.

V sodelovanju z blejsko knjižnico, pa 21. marca 2014 ob 19.30 pripravljamo delavnico »Kako si lahko pomagamo s homeopatijo in Bachovo cvetno terapijo?«. Kot posebno gostjo smo povabili gospo Ireno Kononenko z Inštituta za Bachovo cvetno terapijo, ki se z Bachovimi esencami ukvarja že več kot deset let.

 

  Marta Poljanšek Zupan, mag.farm.

Oglejte si tudi