Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Ni nam vseeno na Bledu

Bled - National Geographic Slovenija vas v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji in Info središčem Triglavska roža na Bledu vabi na odprtje razstave fotografij National Geographica »NI NAM VSEENO: v navdih vsem pri skrbi za naš planet« in predavanje ARNEJA HODALIČA o nastajanju razstave in fotografij.

 Odprtje razstave bo v sredo, 6. marca 2013, ob 19. uri v Info središču TNP Triglavska roža na Bledu na Ljubljanski 27.

 

Fotografsko razstavo »NI NAM VSEENO: v navdih vsem pri skrbi za naš planet« sta lani pripravila National Geographic Slovenija in Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji. Prizori iz narave v Sloveniji in ZDA, ujeti v objektiv fotografov National Geographica so lansko jesen navdihovali sprehajalce po Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem parku Tivoli. Na Bled, pred Info središče TNP Triglavska roža na Bledu in vanj, prihaja izbor fotografij z razstave: od kar sto dvajset vrhunskih fotografij velikega formata jih bo na Bledu razstavljenih trideset. Ker je ta naš planet edini, ki ga imamo, smo vsi poklicani, da ga pomagamo ohraniti.

 

Ob odprtju nam bo Arne Hodalič, uveljavljeni fotograf, fotoreporter in urednik fotografije pri reviji National Geographic Slovenija, povedal več o nastanku razstave, ki zaznamuje 125-letnico društva National Geographic Society, beseda pa bo tekla tudi o fotografiji na splošno.

 

Razstava bo na ogled do 9. junija 2013.

Oglejte si tudi