Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju

Bled, 21. avgust - Od 25. do 29. septembra bo Bled v znamenju umetnostnega drsanja! Na Bled se namreč po 11. letih vrača tekmovanje Junior Grand Prix, ki velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. Zveza drsalnih športov Slovenije je soorganizacijo zaupala domačemu klubu Labod Bled, kjer so ponosni, da bo imel blejski klub na tekmovanju tudi svojega predstavnika. Matej Gregorc, up slovenskega drsanja, se je namreč kot najmlajši slovenski tekmovalec preko kvalifikacij gladko uvrstil na tekmovanje. Matej je letošnje počitniške dni izkoristil za intenzivne priprave doma in v tujini. Konec junija je skupaj z ostalimi klubskimi kolegi odšel na kondicijske priprave v Pineto, potem pa se je udeležil drsalnih kampov na Madžarskem in v Ljubljani, vmes treniral še doma na Bledu in rezultat je tu!

 

Tekmovanja v treh kategorijah (moški, ženski ter plesni pari) se bo udeležilo preko 100 najboljših mladih drsalcev iz 37 držav, od tega se je na tekmovanje uspelo uvrstiti tudi petim Slovencem.

Glavni sponzor tekmovanja je domače podjetje Senčila Bled, v okviru spremljevalnih dejavnosti pa bo potekal tudi risarski natečaj na matični osnovni šoli. Kliub vabi gledalce, da si ogledajo tekmovanje v Ledeni dvorani Bled, saj gre za tekmovalce, ki bodo v bližnji prihodnosti krojili sam svetovni vrh umetnostnega drsanja. Nekateri izmed njih bodo prav gotovo tudi v boju za olimpijska odličja na prihodnjih igrah v Sočiju.

V septembru vpisujejo tudi nove člane, več informacij je na voljo na naši spletni strani www.labod-bled.si, so sporočili iz DD Labod Bled.  

Oglejte si tudi