Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Miti in legende Zlatorogovega kraljestva in pripovedovalski večer

Bled -

Prečudoviti gorski svet Triglavskega narodnega parka ne slovi le po naravnih lepotah, temveč nosi pisano bogastvo ljudskih mitov in legend, ki odkrivajo dušo človekovega odnosa do gorskega sveta in naravnih pojavov v njem. V iskrivih, spoštljivih in navihanih legendah se skrivajo sporočila tudi za današnje generacije. Zlatorogovo kraljestvo bo obstalo in nas navdihovalo s svojo lepoto le toliko časa, kolikor dolgo bomo lepo skrbeli zanj in ga ohranjali v njegovi prvobitnosti.

Za vsak mesec v letu so našli zgodbo, legendo, mit, ki nam odstre največkrat skrito plast že znanih obrazov Zlatorogovega kraljestva. Tako je nastal koledar TNP 2016, nastala pa je tudi razstava Miti in legende triglavskega narodnega parka. Upajo, da bo potovala v kraje blizu in daleč in prenašala sporočilo o nujnosti sožitja med človekom in naravo.

Za ta večer so v svojo sredo povabili pripovedovalce zgodb iz različnih strani Julijskih Alp, da zaslišijo zven govoric naših gora, ki so si med sabo tako različne, vse pa so glas ljudi, ki so, živijo in bodo živeli pod Triglavom in njegovimi očaki.

Z vami bodo:

Bohinjka Marija Cvetek,

Rutarka Darinka Tarman,

Trentarka Alenka Hace

Ratečan Iztok Butinar,

in Čadržan Ludvik Janež


Večer bo nocoj ob 20h v Infocentru TNP.

Oglejte si tudi