Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
14°C
0°C
Oceni objavo

Marjetin sejem na Bohinjski Beli

Bohinjska Bela - Na god sv. Marjete, zavetnice Belanske cerkve, smo na Bohinjski Beli že dvajsetič pripravili turistično kulturno prireditev – Marjetin sejem, ki smo ga pričeli s sv. mašo.

 

Dan se je nadaljeval v vroče julijsko popoldne, ki  so ga s svojimi nastopi popestrili otroci iz vrtca in podružnične šole Bohinjske  Bele. Pod vodstvom Franca Podjeda, so pester in zabaven program, pripravili domači pevci in godci. Predstavili so se nam Kranjski furmani, citrar, harmonikar ter posebna paša za oči je bil prihod starih kolesarjev. Na sejmu so se prodajale  domače dobrote , predvsem različne potice in izdelki domače obrti. Obiskovalcem je bila predstavljena  turistična ponudba kraja. Vsako leto se gostom postreže ena lokalna jed in ker smo z letošnjim sejmom praznovali tudi 20. letnico delovanja Turističnega društva, je bila letošnja jed praznična. Ponudili smo  odličen pražen krompir s svinjsko prato ter zeljno solato. Tako kot vsako leto doslej, nam je je pripravila  Nikica Zorč.

 

Ponovno smo pripravili razstavo fotografij, ki na posebno izviren način prikazujejo utrip vasi. Fotografije so prispevali udeleženci fotografskega tečaja pod vodstvom Aleša Zdešarja. Fotografsko razstavo so pripravili Ana Kunstelj, Alenka Žolger in Tom Pogačar. Fotografije si še vedno lahko ogledate na poti med vaškim jedrom ter šolo. Vzporedno s sejmom je na Štengarjevem skedju potekala umetniška razstava z ljudsko in rokodelsko tematiko, ki so jo umetnice Anja Bunderla, Saša Vrečko in Žolger poimenovale  »Tukaj, zdaj in več 100 let.

Marjetin sejem je dogodek, ki ga obišče vsako leto več obiskovalcev, kar nam je vzpodbuda, da nadaljujemo s to tradicijo.

TD Bohinjska  Bela

 

Oglejte si tudi