Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Ceste v Ribnem

Ribno - V krajevni skupnosti Ribno so zadovoljni z dosedanjimi občinskimi investicijami v infrastrukturo. Predsednik krajevne skupnosti, Dušan Žnidaršič je povedal, da je Občina Bled obnovila cesto v Bodeščah na Peči in cesto na Koritnem, asfaltirala in uredila je cesto na spodnjem delu vasi Selo, kjer je potekalo srečanje Selana. Predsednik KS se ob tem zahvaljuje vsem krajanom za sodelovanje, še posebej pa podžupanu Toniju Mežanu in županu Janezu Fajfarju.

 

Kljub omenjenim investicijam pa v krajevni skupnosti pričakujejo, da bo občina dokončala urejanje cestne razsvetljave na Koritnem in Gorenjski cesti v Ribnem, da bodo asfaltirali Savsko cesto v Ribnem, uredili dovoz na prireditveni prostor, obnovili cesto preko polja med Ribnim in Koritnim, nujno potrebujejo pločnik od Bleda do Ribnega, prav tako pa v krajevni skupnosti čakajo na ureditev pokopališča.

 

V Ribnem so zelo zadovoljni tudi z novo trgovino v vasi, ki krajankam in krajanom veliko pomeni. Kot še pravi Dušan Žnidaršič, krajevna skupnost zelo dobro sodeluje z Občino Bled in javnim podjetjem Infrastruktura, odnosi pa so odlični z domačimi društvi in podružnično šolo. Hkrati pa je opozoril tudi na velik problem, ki ga bo rešila šele južna obvoznica - namreč na gnečo po vaških cestah ob koncu tedna, ko obiskovalci iščejo obvozne poti do Bleda. Najbolj so izpostavljene vasi Koritno, Bodešče in Selo.

 

V Ribnem pa živi tudi Aleksander Đukanović, 18- letni fant s posebnimi potrebami, ki dosega izvrstne uspehe v športu. Prislužil si je naslova državnega in evropskega prvaka v namiznem tenisu, v domačem Zadružnem domu s pomočjo očeta trenira in se pripravlja na naslednje preizkušnje. Poleg njega njegov oče v Ribnem trenira še nekaj otrok s posebnimi potrebami, za kar so mu zelo hvaležni, Aleksander poleg namiznega tenisa trenira še judo.

Oglejte si tudi