Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Zaključno srečanje Poletavcev - poletnih bralcev

22. septembra 2016  je bilo pred Knjižnico Antona Tomaža Linharta Radovljica živahno zaključno srečanje Poletavcev in NajPoletavcev. 171 otrok iz občin Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje se je pridružilo bralnemu projektu, ki ga vodi Mestna knjižnica Ljubljana. Otroci od 7. do 12. leta so brali 30 dni med šolskimi počitnicami po pol ure na dan in pridno pisali dnevnik branja. Najpoletavci od 13. do 16. leta so oddali spletni obrazec s tremi prebranimi knjigami in opisom najljubšega junaka.
    Na prireditvi so se otroci zabavali ob predstavi Skoraj najboljši cirkus Teatra Cizamo. Sledilo je žrebanje glavne nagrade, pohodniškega nahrbtnika podjetja Hervis. Mnogo doživljajskih nagrad za zaključno prireditev so prispevali Dino park Bled, Čarman Bled, Mini golf Bled, Infrastruktura Bled, Turizem Bohinj, Vogel ski center, Pac sports Hostel pod Voglom, Elan Begunje in Zavarovalnica Triglav Kranj. Dino park Bled je vsakemu Poletavcu podaril vstopnico za ogled njihovega parka. Knjižnica A.T. Linharta je vse otroke nagradila z majicami.

   Skupno slovensko akcijo podpirajo sponzorji Hervis, Knjigarna Konzorcij, Založba Beletrina, Chupa Chups in Pez, Unicredit bank, Tiskarna Koštomaj in Collegium graphicum.

Oglejte si tudi