Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
4°C
ČET.
10°C
4°C
Oceni objavo

Začenja se Festival Bled

Z drevišnjim koncertom Zlati klasiki / Golden Classics v izvedbi Saksofonskega orkestra SOS se začenja 20. FESTIVAL BLED, ki bo potekal vse do 16. julija. Mednarodni glasbeni festival se pod motom Nazaj h koreninam  v jubilejni izvedbi vrača k svojim koreninam, saj so organizatorji pod umetniško taktirko mag. Jerneja Brenceta s svežimi avtorskimi prijemi poustvarili program prvega festivala izpred dvajsetih let.

 

V okviru 20.FESTIVALA BLED se bo zvrstilo 12 koncertov, na katerih bo nastopilo 141 glasbenikov. Koncerti bodo pod okriljem Zavoda za kulturo Bled potekali na več blejskih lokacijah: v cerkvi sv. Martina, v Festivalni dvorani,  v Grand hotelu Toplice, v Viteški dvorani na Blejskem gradu, v Vili Bled in na Belvederu. Mednarodni glasbeni Festival Bled pa tudi v letošnji izdaji ostaja največji slovenski festival, ki združuje znanje izkušenih mojstrov z mladimi v mojstrskih tečajih in delavnicah. Ti bodo svoje znanje in mojstrstvo prikazali na koncertnih večerih tekom festivala.

 

Slovenski orkester saksofonistov (SOS), ki bo  v cerkvi sv. Martina na Bledu otvoril

20. FESTIVAL BLED je nastal na pobudo mojstra Roberta Buttusa, priznanega proizvajalca in serviserja glasbil. Skupaj s saksofonistom Levom Pupisom sta k sodelovanju povabila priznane saksofoniste iz Slovenije, Hrvaške in Poljske in orkester SOS je v letu 2011 pričel z aktivnim koncertiranjem. Člani orkestra so uspešni saksofonisti, ki so v svojih okoljih in tudi širše uveljavljeni ne le kot pedagogi, temveč tudi kot solisti, aranžerji, skladatelji, jazzovski in komorni glasbeniki.

Oglejte si tudi