Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Za gledališče vas stopi skupaj

Bohinjska Bela - Gledališče Belansko je zelo pomemben del življenja na Bohinjski Beli, kar potrjuje tudi režiserka Bernarda Gašperčič, ki že nekaj sezon ustvarja in dela z belanskimi igralci in ostalo ekipo. Zagrizeno se je lotila tudi dela z najmlajšimi, ki so letos svojo prvo premiero že uspešno postavili na oder in se z njo predstavili tudi po drugih krajevnih skupnosti. Užaljenega medvedka so si namreč najmlajši občani lahko ogledali že ob tednu otroka.

Zelo delavna pa je tudi odrasla igralska skupina, ki trenutno po sosednjih odrih in tudi širše gostuje s kar dvema predstavama - Krojačem za dame in Pigmalionom, ki ga igrajo že tri sezone. ''Pripravljamo tudi novo predstavo, Na smučišču. Gre za nekoliko drugačen žanr, sladko - grenko komedijo, kot je zapisal avtor John Godber, '' pravi Bernarda Gašperčič in dodaja, da pri izbiri besedila za uprizoritev vedno pazi, da igralci z vsako novo predstavo rastejo in se učijo. ''Seveda izbiramo predvsem komedije, kjer pa zelo pazim, da to niso zgodbe na prvo žogo, pač pa da imajo igralci vedno možnost lastnega razvoja.''

Z najmlajšimi se dobivajo enkrat tedensko, kjer se otroci učijo gledališke abecede, giba, osnov spoznavanja odra. Kadar načrtujejo novo predstavo, pa vedno na pomoč priskočijo vaščani. '' Brez njih gledališča na Beli ne bi bilo,'' je prepričana Bernarda Gašperčič.  

Oglejte si tudi