Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
4°C
ČET.
10°C
4°C
Oceni objavo

POLETNI BRALCI - POLETAVCI 2014

»Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran!«

 

   Knjižnica Antona Tomaža Linharta se je letošnje poletje pridružila bralni akciji POLETAVCI,  ki jo organizira Mestna knjižnica Ljubljana. Pridružile so se še splošne knjižnice Medvode, Litija, Dol pri Ljubljani, Logatec  in Vrhnika.

   Poletavci  so otroci od 7. do 12. leta  starosti, ki so med počitnicami brali vsaj 30 minut na dan. Brali so 30 dni, starši pa so budno spremljali njihovo branje. Brali so knjige, stripe, članke, revije, lahko tudi recepte ali navodila…

    Naša knjižnica z enotami v občinah Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje je zbrala kar 150  poletavcev, 92 deklic in 58 dečkov. 6 otrok je oddalo 2 zgibanki, brali so kar 60 dni po pol ure na dan. Akciji so se pridružili otroci iz občine Žirovnica, nekaj jih je bilo tudi iz Mojstrane, Kranja, Nakla in Tržiča, ker so počitnice preživljali v naših krajih.

    Vsi, ki so oddali izpolnjene zgibanke, so bili povabljeni na zaključno prireditev.

25. septembra 2014  nam je prostore odstopila Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica. Vsi poletavci so prejeli diplomo, majico in liziko.

     Zabaval nas je čarovnik Matej Rotovnik iz Čarobne dežele z zanimivimi točkami čaranja, branja misli, zaklenjeno Trnuljčico, skritim denarjem in giljotino. V predstavi nista manjkali  ne čarobna palica ne čarobni prašek. Sledilo je zaključno žrebanje za glavno nagrado skiro, ki ga je dobila deklica Nika.

   Sponzorji bralne akcije so bili Hervis d.o.o., Grafika 3000 d.o.o., Knjigarna Konzorcij in Magistart International d.o.o. z znamkama Chupa Chups in PEZ. Naša domača sponzorja sta bili Knjižnica A. T. Linharta in EGSŠ Radovljica.

 

 

                                                 Irena Razingar

 Knjižnica ATL Radovljica

 

Oglejte si tudi