Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

"Poletavci - veseli poletni bralci 2015"

Otroci od 7. do 12. leta, ki so med poletnimi počitnicami brali 30 minut na dan in 30 dni zapovrstjo, so pravi Poletavci.
   Bralna akcija za otroke se je  zaključila s prireditvijo  24. septembra 2015 v Linhartovi dvorani Radovljica. V Knjižnici Antona Tomaža Linharta Radovljica je sodelovalo 133 otrok, 77 deklic in 56 dečkov. Akciji se  je pridružilo 44 otrok z blejske in gorjanske osnovne šole. Mladi bralci so prejeli priznanja za branje in majice "Poletavci" ter srečko, ki  zadane nagrado. Ogledali so si predstavo "Samotni otok", ki sta jo pripravila dva »nora« znanstvenika iz Fun science. Na prireditvi, ki se je je udeležilo 220 obiskovalcev,  je bila izžrebana tudi glavna nagrada – rolka in še veliko doživljajskih nagrad.

 Akcija je potekala pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana. Slovenski projekt so omogočili Hervis d.o.o., Grafika 3000 d.o.o., Knjigarna Konzorcij, Chupa Chups, PEZ in UniCredit Bank. Donatorji zaključne prireditve so bili Infrastruktura Bled, Fun turist Bled, Čarman Bled, MR2 Lesce, Camping Šobec Lesce, Elan Begunje, Lačni Franz Radovljica, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica in Linhartova dvorana Radovljica.

 

Oglejte si tudi