Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

OKARINA FESTIVAL – 25 LET ETNA V SODOBNIH GLASBENIH RITMIH

 

OKARINA FESTIVAL je eden najstarejših glasbenih festivalov v evropskem prostoru. Etno v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odet v sodobne glasbene ritme že četrt stoletja poslušalce na Bled privablja z jasnim sporočilom o pomembnosti multikulturnosti in sožitja.

 

Na 25. OKARINA FESTIVALU se bo v juliju in avgustu  zvrstilo 18 koncertov na dveh prizoriščih, Blejskem gradu in na velikem odru na blejski promenadi.

 

Jubilejni 25. OKARINA FESTIVAL se bo pod okriljem ZAVODA ZA KULTURO BLED začel  že v petek, 17. 7. v okviru Blejske poletne noči. Nastopili bodo Neca Falk, Smaal Tokk in skupina Kontrabant. Teden dni kasneje, 24. 7. bo koncert skupine Orquesta Mercadonegro (Kuba, Peru, Brazilija), udarni del festivala pa bo potekal od 29. 7. do 9. 8. Atraktivna južnoafriška skupina Abavuki, odlična poljska zasedba Volosi. švicarski harmonikar Nando, sardinski pevci tradicionalne glasbe Tenores di Bitti, duo Frankie Lane in Paul Kelly z Irske,  Lotus Duo iz Vietnama in bluesman Big Daddy Wilson iz ZDA. Nato pa odlični ženski glasovi: neponovljiva Josipa Lisac, irska pevka tradicionalne glasbe Cara Dillon, Carmen Paris iz Španije in ženska zasedba Simangavole z otoka Reunion. Udaren bo prav tako nastop skupine Calima iz Katalonije. In za veliki finale prav tako dve odlični mladi pevki: Ester Rada iz Izraela in portugalska pevka Gisela João. Zanimiv in udaren bo tudi nastop glasbenih ambasadorjev Bleda v Evropi, Gorjanske godbe.

 

Zavod za kulturo

 

 

Oglejte si tudi