Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Od vročih afriških ritmov do sevdalink

Bled - V Zdraviliškem parku na Bledu se bo drevi ob 20h30 nadaljeval 23. Okarina etno festival.

 

 Vroče večere bodo s svojo glasbo začinili vzhajajoča afriška zvezda, pevka Sia Tolno iz Sierra Leone, Aziz Sahmaoui s fuzijo tradicionalne gnawa glasbe, rocka in jazza, etno glasbena skupina iz osrčja Prekmurja Mlada beltinška banda iz Slovenije in Vanja Muhović iz BiH, ki bo predstavil tradicionalno glasbo vseh delov Balkana, s posebej ljubimi mu sevdalinkami.

 

Drevišnji koncert bo oblikovala afriška pevka Sia Tolno, če bo deževalo, bo koncert v Festivalni dvorani.

 

Sia Tolno je preživela svojo mladost v senci nemirov in vojnih grozot v Sierra Leone. Čeprav se je njena pot pričela v katastrofalnih razmerah državljanske vojne, prihaja k nam s ponosom in barvo sodobne in razsvetljene afriške ženske. Njen glas, ki reže kot diamant, potrjuje njeno življenje  v izgnanstvu, v času trpljenja, nasilja in obdobju težkih življenjskih izkušenj…pela nam bo v mešanici afriških plemenskih jezikov kisi, mendi, sousou, kreolščini in angleščini.

Svojo pevsko pot je pričela v kabaretih Conakry-ja, glavnega mesta Gvineje, kjer je s svojo neverjetno vitalnostjo pričela ustvarjati prodoren in energetski afro-funk.

Njena lepota vseafriškega petja, hrepenenja in človečnosti jo je dvignilo na sveti panteon afriških zvezd.

 

Oglejte si tudi