Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Kumerdejeva proslava

V Knjižnici Blaža Kumerdeja smo predstavili letošnje prejemnike Priznanj Blaža Kumerdeja, ki jih podeljuje Zavod RS za šolstvo.
Bled - Zavod RS za šolstvo je letos štirinajstič podelil Priznanja Blaža Kumerdeja za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.  Dobro pedagoško prakso nagradi s priznanji, ki se imenujejo po blejskem rojaku Blažu Kumerdeju (1738-1805). Letošnji nagrajenci so Osnovna šola Lava, Osnovna šola Ljudski vrt Ptuj, Zavod za usposabljanje Janeza Levca Ljubljana, Projektna skupina »Iskanje novih načinov za spodbujanje jezikovnih zmožnosti otrok v vrtcu« iz VVZ Kekec Grosuplje in Razvojni tim za inovacijski projekt »Opismenjevanje in razvoj vseh čutil« z OŠ Jakoba Aljaža Kranj.

 

Ob otvoritvi razstave nagrajencev smo v sredo, 13. februarja, v Knjižnici Blaža Kumerdeja pripravili prireditev. Goste sta pozdravila župan Janez Fajfar in ravnatelj naše osnovne šole Ludvik Hajdinjak. Kulturni program so pripravili učenci OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled pod vodstvom učiteljice Irene Kosmač. S pesmijo in besedo so nas popeljali skozi zgodovino šolstva na Slovenskem. Nataša Potočnik z Območne enote Zavoda RS za šolstvo Kranj je predstavila pomen Priznanj Blaža Kumerdeja v slovenskem prostoru.

 

Na razstavi  nagrajenci Blaža Kumerdeja predstavljajo svoje uspešno delo in utrip življenja svojih ustanov. V čitalnici si razstavo lahko ogledate do konca februarja.

Oglejte si tudi