Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Gorjanska godba na Okarini

Bled - Festival Okarina 2015 stopa v svoj zadnji teden. Drevi bo nastopila Godba Gorje.

 

Festival Okarina na Bledu se z današnjim ponedeljkom preveša v svoj zadnji teden, ki prinaša še sedem koncertov. Drevi bo na promenadi nastopila Godba Gorje, jutri, v torek, iz Severne Irske prihaja glasbenica Cara Dillon, mlada pevka z angelskim glasom. Njena ljubezen do irske tradicije je neskončna.

 

V sredo, 5. avgusta, na Bled prihaja španska pevka in skladateljica Carmen París. Njena glasba je kombinacija zvrsti jota iz regije Aragón, jazza, andaluzijske glasbe, flamenka in drugih glasbenih zvrsti. V četrtek, 6. avgusta bo na Promenadi nastopila zasedba SIMANGAVOLE, ki izvaja tradicionalne, a močne ritme maloya, ki so značilni za glasbo sužnjev z otoka Reunion, ki je francoski departma v Indijskem oceanu med Mauritiusom in Madagaskarjem. Pesmi, ki sodijo v zvrst maloya, so navadno pete v kreolščini, govorjeni na otoku Reunion, izključno ob spremljavi tolkal.

 

Zasedba Calima iz Katalonije bo na Okarini nastopila v petek, 7. avgusta. Gre za novost v okviru medetničnega projekta, ki svojo izvrstnost z mešanico flamenka in skrajno inovativne ljudske glasbe dokazuje že od leta 2007.

Etiopske korenine pevke Ester Rada pronicajo skozi njeno edinstveno mešanico globalnega ubranega groova in etno džeza v stilu Swinging Addis funka, pri čemer izstopa njen pozitivni soul vokal. Nastopila bo na predzadnjem večeru Okarine, v soboto, 8. avgusta.

 

Za zaključek festivala bo nastopila Portugalka Gisela Joao, v nedeljo, 9. avgusta.

Oglejte si tudi