Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

FRANCI FERJAN: UMETNOST NARAVE

Fotografska razstava ob dnevu Črnega teloha, Blejski grad, 7. 3. 2015, ob 10. uri

 

Fotografski mojster Franc Ferjan, član Foto kluba Triglavskega narodnega parka je po lanskoletni zelo odmevni fotografski predstavitvi »16 odtenkov Bleda, Bled moj in vaš« za tokratno razstavo na Blejskem gradu izbral nežnejši motiv, cvetje.

 

Vabimo vas na odprtje fotografske razstave Umetnost narave v soboto, 7. marca, ki se bo ob 10. uri začela v Viteški dvorani s projekcijo Črni teloh. Program je pripravljen v sodelovanju z Naravoslovnim društvom Bled ob dnevu Črnega teloha.

 

Franci Ferjan je pretanjen in srčen opazovalec narave. Njegovi fotografski »dotiki« cvetja, ujeti v razstavljenih fotografijah v intimnem razstavišču grajske galerije, so hvalnica naravi, njeni lepoti, nežnosti ter neuklonljivosti in kar kličejo po tem, da si jih natančno ogledamo in podoživimo energijo, ki seva iz njih.

 

Fotografija je že štiri desetletja spremljevalka Franca Ferjana. V tem času je sodeloval na mnogih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Prejel je lepo število nagrad in priznanj in dosegel naziv mojster fotografije, ki ga podeljuje Fotografska zveza Slovenije.

 

Fotografska razstava Umetnost narave bo na ogled vsak dan od 8. do 18. ure, vse do konca meseca.

 

Zavod za kulturo Bled

Oglejte si tudi