Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Kako premostiti vrzel med tistim, kar vemo, in tem, kar delamo?

Bled – IEDC-Poslovna šola Bled bo v letošnjem letu še dodatno nadgradila svoje raziskovalne dejavnosti. Organizirala bo serijo raziskovalnih seminarjev, namenjenih podiplomskim študentom, raziskovalcem,  predavateljem, pa tudi gospodarstvenikom. Seminarji bodo namreč povezovali aktualne izzive znanosti in gospodarstva. Prvi tovrstni seminar bo v torek, 19. marca. Vodila ga bo ameriška raziskovalka, dr. Fredericka Joyner, Indiana University, ki na IEDC-Poslovni šoli Bled predava v okviru doktorskega študija.  »Vojna za talente se vedno bolj krepi in raziskave kažejo, da je ena bistvenih konkurenčnih prednosti podjetij ta, da so sposobna ustvariti delovno okolje, ki omogoča, spodbuja in nagrajuje predanost zaposlenih, « pravi dr. Joynerjeva. 

Dr. Joynerjeva bo predstavila raziskovalni projekt, ki se osredotoča na predanost zaposlenih. Raziskovalka, ki že 30 let tudi tesno sodeluje z gospodarstvom kot svetovalka, namreč ugotavlja, da ravno elementi predanosti zaposlenih pogosto umanjkajo v praksi managementa.

Prepričana je namreč, da mora v podjetju vladati harmonija med vsemi elementi – to svoje prepričanje udejanja tudi kot oblikovalka in izdelovalka nakita – slogan njenega podjetja Max/Mix Jewelry pa se glasi: Harmonija skozi raznolikost. Dr. Joynerjeva torej tako konceptualno kot praktično povezuje svoja dognanja v managementu in v umetnosti.

Oglejte si tudi