Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Imenitna mednarodna nagrada Anji Bunderla in Biserki Lazar za slikanico Vilinski ples

Bled, 22. oktober - Pred nedavnim so podelili nagrade in priznanja ob zaključku mednarodnega natečaja za otroško in mladinsko knjigo pod naslovom »Na krilih metulja in laboda 2012«. Tema letošnjega, jubilejnega desetega natečaja so bile številke, simboli in figure. Omenjeni dogodek je potekal skupaj z mednarodnim natečajem za najboljšo otroško in mladinsko knjigo »Sulle ali delle farfalle e dei cigni«, pod okriljem občine Bordano v Furlaniji. Poleg občine Schwanenstadt v Avstriji so sodelovali še: Inštitut za mladinsko književnost »Alberti« iz Trsta, Kulturno društvo Athena Belpasso iz Sicilije, ter Oddelek za romanistiko Univerze Salzburg, dela je ocenjevala mednarodna žirija.  

 

Posebno nagrado žirije v kategoriji odrasli je prejela slikanica Vilinski ples (Der elfenanz). Slikanica je delo ilustratorke Anje Bunderla, doma s Podhoma, tekstovni del pa je prispevala Biserka Lazar. Anjine ilustracije v tehniki akril / platno so različnih dimenzij, od formata 30 x30 cm, do formata 150 x150 cm. Ozadje besedila je Anjina imitacija živega srebra (hydrargyrium, srebrna voda) kot energija Idrije, ki je zasidrana tako v globino zemlje, kot duše domačinov. 

Biserka Lazar je v besedilo prelila nastanek idrijske čipke. Za omenjeno zgodbo se je odločila, ker jo je čarobnost naše najprepoznavnejše čipke nagovarjala že vrsto let. 

Oglejte si tudi