Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

IEDC-Poslovna šola Bled je finalist za najbolj inovativen program MBA na svetu

Bled (Slovenija) in London (Velika Britanija), 27.september ­- Med štirimi finalisti za nagrado za najbolj inovativen študijski program MBA (The MBA Innovation Award), ki ga podeljuje mednarodno združenje 'The Association of MBAs'tistim poslovnim šolam, katerih program MBA je drugačen, inovativen in ustvarjalen, je letos nominirana tudi IEDC-Poslovna šola Bled.

IEDC-Poslovna šola Bled je eden izmed štirih finalistov, ki se potegujejo zaNagrado za najbolj inovativen program MBA leta 2012. Ostali trije finalisti so: francoska poslovna šola INSEAD; Fakulteta za ekonomijo in management Univerze v Wuhanu, Kitajska, ter Poslovna šola Arthur Lok Jack, Trinidad in Tobago (Karibi). Katera šola bo prejemnica te prestižne nagrada, bo znano 17. oktobra.

Nagrado za najbolj inovativen program MBA podeljuje mednarodna profesionalna asociacija Združenje MBA-jev ('The Association of MBAs'), najvplivnejša institucija za akreditiranje študijskih programov MBA, ki je od svoje ustanovitve leta 1967 podelila akreditacije AMBA že 700 programom na 198 poslovnih šolah. Asociacija podeljuje Nagrado za najbolj inovativen študijski program MBA z namenom, da bi osvetlila nove in originalne prijeme v poslovnem izobraževanju.

»Vsi finalisti za nagrado za najbolj inovativen študijski program MBA so fantastičen prikaz širokega razpona inovacij v ponudbi akreditiranih programov AMBA po vsem svetu, saj so ustvarili programe MBA, ki so vsebinsko zelo kakovostni in inovativni, pri tem pa so šole pokazale tudi precejšno mero poguma, saj so si upale tvegati pri vpeljavi svežih, nepreizkušenih idej in konceptov,«pravi Sir Paul Judge, predsednikzdruženja 'The Association of MBAs' in predsednik komisije za izbor najbolj inovativnega programa MBA.

IEDC-Poslovna šola Bled, ki jo vodi dr.Danica Purg, mednarodni dekan leta 2010, je pionir na področju učenja za ustvarjalno vodenje. Gre za inovativen pristop, ki spodbuja poslovne voditelje k uporabi novih in bolj ustvarjalnih načinov za soočanje s sodobnimi izzivi. Dr. Purgova pravi: »Naše vodilo je jasno: 'Ustvarjalno okolje za ustvarjalno voditeljstvo za boljši svet'.«

Dr. Ian Sutherland, pomočnik dekanje za raziskovalno dejavnost na IEDC-Poslovni šoli Bled, razlaga:“Naša šola je bila nominirana za najbolj inovativni program MBA zaradi izjemnega prispevka na področju povezovanja umetnosti in voditeljstva v poslovnem izobraževanju. To smo vključili v redni urnik programov MBA. Ustvarjanje z umetnostjo je namreč zanesljiva pot v svet kreativnosti – svet, ki ga organizacijske strukture, hierarhije in birokratski postopki močno krnijo -, po drugi strani pa je ravno ta svet nujen za uspeh podjetij.”, so sporočili iz IEDC-Poslovne šole Bled.

Oglejte si tudi