Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Vila Bled je odprla svoja vrata

Bled - Poročali smo že, da se je družba Sportina lani umaknila iz prestižne Vile Bled, ki je tako prešla v uprvaljanje Javnega gospodarskega zavoda Brdo. Vila Bled je bila potem dolgo časa zaprta, konec tedna pa je vendarle odprla svoja vrata.

 

 V Javnem gospodarskem zavodu Brdo - Protokolarne storitve, kjer so lansko jesen prevzeli vilo v upravljanje, upajo, da bodo ob koncu sezone vedeli, ali bo vila prejela evropska sredstva sredstva za energetsko prenovo.

Vila Bled glede na svojo lego, zgodovino in tradicijo sodi v najpomembnejšo blejsko namestitveno in gostinsko ponudbo. Zaradi velike energetske potratnosti je bila že v minulih letih pozimi zaprta, saj so bili stroški ogrevanja previsoki.

 

Po tem ko so novi upravljavci natančno pregledali stanje vile, so se zavzeli za njeno takojšnjo energetsko sanacijo. Ker ni bilo jasno, kdaj bi lahko prejeli potrebna sredstva in začeli s prenovo, so z odločitvijo, ali spomladi vilo vendarle odprejo, dolgo čakali. Prejšnji mesec so se vendarle odločili, da poletne sezone ne bodo zamudili in bosta hotel ter restavracija prihodnjih pet mesecev odprta.

Foto: Arhiv JGZ Brdo

Oglejte si tudi