Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Objavljen je javni razpis in razpisna dokumentacija za kmetijstvo 2016

Občina Bled ima v letošnjem letu v proračunu namenjenih 15.000 EUR za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Bled.

Razpisna dokumentacija je do 29. aprila 2016 objavljena na spletni strani Občine Bled ( http://www.e-bled.si ). Vlagatelji imajo možnost kandidiranja na naslednjih ukrepih:
- ukrep 1: Pomoč za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo;
- ukrep 4: Pomoč za naložbe za ohranjanje kulturne in naravne dediščine na kmetijskih gospodarstvih;
- ukrep 5: Pomoč za naložbe v dopolnilne dejavnosti na kmetijah - de minimis;
- ukrep 6: Pomoč za izobraževanje in usposabljanje na področju nekmetijskih dejavnosti na kmetiji ter predelave in trženja - de minimis;
- ukrep 7: gozdarski ukrepi - investicije za delo v gozdu - de minimis.

Pomoč se vlagateljem dodeli, če ima ta spodbujevalni učinek, kar pomeni, da je vloga za pomoč vložena na Občino Bled pred začetkom izvajanja projekta. Prosilci so za prijavo na razpis poleg izpolnjenih obrazcev z obveznimi prilogami dolžni predložiti tudi ponudbe oz. predračune, s katerimi izkazujejo vrednost posamezne naložbe.

Javni razpis za dodelitev nepovratnih sredstev društvom s področja kmetijstva in razvoja podeželja bo predvidoma objavljen v drugi polovici leta.

Oglejte si tudi