Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Film Blejski grad med dobitniki nagrad na festivalu v Solinu

Letošnja turistična sezona je bila vremensko zelo nepredvidljiva. Po lepem in sončnem juliju je sledilo deževno poletje, kar se je vsekakor odražalo v zasedenosti predvsem v kampu.

Kljub vremenu pa so številni gostje na Bledu uživali in poiskali tudi dodatne aktivnosti – od kulture do športa – namesto poležavanja na plaži in kopanja v jezeru.  Leto 2014 bo po ustvarjenih nočitvah na lanskoletnem nivoju, po finančnih prilivih pa zelo različno; nekateri so bili z letošnjo sezono zelo zadovolji drugi bistveno manj.

Da je Bled lep in romantičen kraj vedno radi poudarjamo, veseli pa nas ko to izpostavijo drugi.

Spletna stran TripAdvisor je Bled uvrstila na seznam 10 krajev, ki so kot podoba iz pravljice.

Spletna stran CNN Travel / Style pa je konec novembra objavila članek o 7 najlepših lokacijah ob jezeru in v njem izpostavila tudi Vilo Bled, nekdanjo rezidenco jugoslovanskega predsednika Tita, ki ponuja enega najlepših razgledov na jezero.

 

V hrvaškem Solinu je novembra potekala prireditev, ki združuje več  turističnih  dogodkov – Mednarodni festival turizma in Mednarodni festival turističnega filma ter Festival mest, ki jih povezuje sodelovanje pri aktivnostih Entante Florale. 

Ob festivalskih dogodkih, ki so vključevali tudi okrogle mize in projekcije filmov, ki so prišli v ožji izbor, smo Blejci imeli tudi svojo predstavitveno stojnico in tako priložnost, da smo turistično ponudbo predstavili mednarodni strokovni javnosti.

Na slavnostni podelitvi nagrad je župan Janez Fajfar prejel priznanje za osebni prispevek za razvoj turizma na Bledu ter Občina Bled posebno priznanje za razvoj turizma v soglasju s kulturo, športom, kakovostjo življenja in zaščite okolja.

Mednarodni filmski festival ime že 17. letno tradicijo zato ne preseneča, da je za tekmovalni del prispelo 243 filmov iz 58 držav sveta. Od tega jih je finalni izbor prišlo 55 – 11 hrvaških in 44 tujih filmov; med njimi oba blejska - Bled Imago Paradisi in Blejski grad.

Film Blejski grad, režiserja Rožleta Bregarja, ki ga je  naročil Zavod za kulturo Bled je v končnem izboru prejel posebno nagrado na 17. ITF'CRO 2014.

 

Turizem Bled

Eva Štravs podlogar

Oglejte si tudi