Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

S projektom LAKtive Tourism nad desezonalizacijo v turističnem sektorju

Občina Bled sodeluje v mednarodnem evropskem projektu LAKtive Tourism, sofinanciran s pomočjo evropskih sredstev programa COSME. Cilj projekta je kreacija novega turističnega produkta izven turistične sezone za starejšo populacijo (nad 55 let). Projekt spodbuja k potovanju starejših ljudi med partnerskimi mesti izven sezone in na ta način prispeva k desezonalizaciji in krepitvi malih in srednjih turističnih podjetij, ki v času nizke turistične sezone nimajo ustreznega trga.

V projekt so poleg Bleda vključene še občine Iseo (Italija), Ohrid (Makedonija), Manzanares El Real (Španija), Leitrim (Irska), Canadia Canavese (Italija). Kot podporni partnerji v projektu nastopajo še Društvo upokojencev Bled, VIS POJ Ohrid in COOPTUR SARL.


V fazi analize stanja in potovalnih navad vas vabimo, da sodelujete v anketi, s pomočjo katere bomo lažje identificirali potrebe in podali usmeritve za nadaljnji turistični razvoj destinacije izven visoke turistične sezone za starejšo populacijo. Anketa je dostopna na: https://www.1ka.si/a/111592. Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

Oglejte si tudi