Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Projekt S.T.R.E.E.T. je v polnem zagonu

Prejšnji teden je v Werfenwengu potekal tretji mednarodni sestanek projektne skupine za Erasmus+ projekt S.T.R.E.E.T., katerega cilj je z učenjem preko spleta in študijskih obiskov v Londonu, Werfenwengu, Torinu in na Bledu dodatno izobraziti mlade ljudi na področju trajnostne mobilnosti in turizma.
Na sestanku smo s partnerji določili nadaljnje korake projekta. Do konca aprila poteka on-line osnovni tečaj, v okviru katerega študentje pregledujejo video vsebine iz desetih področij, ob koncu vsake video vsebine pa rešujejo teste. Zaenkrat je na tečaj vpisanih 114 študentov, od tega 35 iz Slovenije. Vse vpisane še enkrat vabimo, da nadaljujejo s tečajem in pridno rešujejo teste. V kolikor si še kdo želi nadgraditi svoje znanje, so prijave še vedno odprte: http://www.streetproject.eu/?page_id=328 . 
Do sredine maja bo projektna skupina na podlagi rezultatov testov izbrala nekaj srečnežev, ki bodo imeli možnost potovati in spoznavati trajnostno mobilnost v Londonu, Torinu, Werfenwengu. Za študijske obiske bodo dobili nekaj žepnine iz projekta Erasmus+. V takoimenovanem nadaljevaljnem tečaju lahko sodelujejo tudi tisti, ki ne bodo imeli možnosti študijskih obiskov v tujini. V spletni učilnici bodo na ogled na voljo videovsebine iz obravnavanih destinacij, ki se bodo zaključile v obliki vprašalnikov.Ob koncu študija bodo vsi, ki bodo uspešno zaključili izobraževanje, prejeli certifikat oz. naziv "strokovnjak za trajnostno mobilnost in turizem".

Več o projektu si lahko preberete na uradni spletni strani: http://www.streetproject.eu/ 

Oglejte si tudi