Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Dobro leto za TNP

Lansko leto je bilo za Triglavski narodni park pomembno leto- začeli so z uvajanjem zakona in praznovali 30 letnico parka. (na fotografiji)

O delu v lanskem letu so se pogovarjali tudi na zadnji seji Sveta TNP. V letu 2011 so bili izvedeni številni dogodki in prireditve v obeh info središčih in info postajah (skupaj okoli 130), ki postajajo pomembna povezovalna mesta različnih ciljnih skupin. V obeh info središčih Dom Trenta in Triglavska roža na Bledu ter na Pocarjevi domačiji je število obiskovalcev primerljivo z letom 2010, skupno preko 23.000 obiskovalcev.

 

Pri promociji narodnega parka in ozaveščanju o pomenu ohranjene narave in kulturne dediščine so imeli pomembno vlogo tudi številne izobraževalne aktivnosti, ki se že vrsto let uspešno vključujejo v šolske izobraževalne programe. Člani sveta so med drugim s sprejetjem sprememb in dopolnil Poslovnika sveta pridobili tudi možnost postavljanja pobud in vprašanj. Iz vrst predstavnikov lokalnih skupnosti so predstavili pobudo za pripravo tematskih predavanja za prebivalce TNP.

Oglejte si tudi