Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
15°C
0°C
Oceni objavo

Dela v krajevnih skupnostih v občini Bled

Bled, 14. oktober - Pri reševanju različnih problemov in težav, ki se pojavijo v kraju, je sodelovanje med predstavniki krajevnih skupnosti in občino izjemnega pomena. Tega se, kot pravi podžupan Toni Mežan, zavedajo tudi na Občini Bled, zato so sestanki pogosti. Zadnji sestanek, ki so se ga poleg predsednikov krajevnih skupnosti in podžupana udeležili tudi župan, direktor občinske uprave in predstavnika javnega podjetja Infrastruktura, je bil pred kratkim. Kot pravi podžupan Toni Mežan, so kar nekaj stvari rešili že na sestanku samem, nekaj problemov pa ostaja.

 

Krajani Bleda se namreč upravičeno pritožujejo nad stanjem ekološkega otoka pri Vezeninah, saj se predvsem ob nedeljah tam pojavljajo kupi smeti. ''Infrastruktura od tam smeti redno odvaža in otok tudi redno čisti, problem pa predstavljajo lastniki vikendov, ki se v nedeljo vračajo domov in pri Vezeninah odložijo soje odpadke'', pravi podžupan, ki hkrati apelira na občanke in občane, da čim več odpadkov sami odpeljejo na dvorišče Infrastrukture na Rečiško 2.

Velik problem se je pojavil tudi na Mlinem, na Savski cesti, kjer je cesta ozka, po tej cesti pa poteka gost promet tovornjakov do čistilne naprave. ''Tam je res nastal problem, ki se ga na Občini zavedamo, '' pravi Toni Mežan, '' zato smo prometne strokovnjake zaprosili, da preučijo možnost znižanja hitrosti s 50 na 30 km/h. Prihodnje leto bomo razmere tam uredili, hkrati bomo naredili nov vodovod in ekološki otok.''

Izboljšava varnosti v prometu pa se obeta tudi na Seliški cesti, to je na cesti mimo šole in vrtca, saj bo občina prihodnje leto tam zgradila pločnik.

Romana Purkart

Oglejte si tudi