Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Dela in rekonstrukcije

Na Bledu v teh dneh kljub temu, da se približuje vrhunec sezone, še vedno potekajo dela na cestni in ostali infrastrukturi. Dela na Cesti v Vintgar so zaključena (na fotografiji), končana je tudi obnova ceste do Alp penziona,  vrednost izvedenih del je skoraj 200.000 evrov.

Dela v Rebru v Zasipu, kjer se gradi nova fekalna in meteorna kanalizacija, plinovod ter obnavljata vodovod in elektrika, potekajo skladno z načrtovanim terminskim planom, pravijo na Občini Bled in brez zapletov pri izvedbi. Zaključek investicije je predviden avgusta. Zgrajeni bodo tudi novi oporni zidovi in pešpot, s projektom ureditve vaškega jedra pa bodo v začetku leta 2013 uredili še vodnjake, vaške ulice in javno razsvetljavo. Vrednost trenutnih del v izvajanju je 500.000 €, vaško jedro pa se ocenjuje še na pribl. 300.000 €.

Prva faza gradnje kanalizacije mimo Jelovice je zaključena, ureja se še prometni režim pri Diagnostičnem centru, ki vključuje tudi manjše krožišče oz. obračališče. Jeseni bodo zgradili še drugi del kanalizacije na parkirišču Jelovice in na novo uredili ulico Pod skalo. Vrednost del občine in koncesionarja je 150.000 €, jesenski del pa bo veljal še okoli 50.000 €.

Že v tem mesecu pa rekonstrukcija čaka stopnišče od Prešernovega spomenika do cerkve, prav tako pa bodo zgradili stopnice z vsemi komunalnimi vodi do razgledne točke na Bledcu. Predvidena skupna vrednost del je 75.000 €, so sporočili z Občine Bled.

Oglejte si tudi