Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Čiščenje posledic žledoloma na zaščitenem območju mokrišča Brje

Bled - Na stičišču nevladnih organizacij GROZD skupaj z Društvom za varstvo okolja Bled pripravljamo pilotni projekt lokalnega partnerstva. Z enodnevno akcijo, ki bo 14. junija,  želimo opozoriti na posledice žledoloma,   katerega posledice so vidne še danes. Z akcijo bi se osredotočili na zaščiteno območje Brje, ki je znano po borovem gozdu in nujno potrebuje sanacijo. Pri akciji bodo sodelovala društva s svojimi prostovoljci, povabili bomo tudi podjetja in jih poprosili za materialno pomoč, Občina Bled nas pri tem podpira in nam pomaga pri promociji ter organizaciji samega dogodka.

 

Lokalno partnerstvo je model reševanja lokalnih problemov, v katerem sodelujejo vsi trije sektorji - javni, zasebni in civilni. Tako bomo z vzpostavitvijo lokalnih partnerstev ne samo promovirali najvišjo stopnjo sodelovanja oz. vključenosti vseh deležnikov v proces odločanja, ampak konkretno pokazali, da se lahko s sodelovanjem problemi rešijo racionalneje in učinkoviteje. Z izvedeno skupno akcijo bomo pridobili praktične izkušnje o vzpostavitvi in delovanju lokalnih partnerstev, kar nam bo pomagalo pri nadaljnjem delu v lokalni skupnosti.

 

Vabimo vsa podjetja, ki bi bila pripravljena prispevati mehanizacijo za očiščenje območja in vse organizacije, ki bi rade pri akciji sodelovale, da nam to sporočijo na urska@grozd.eu.  Vabljeni tudi občani!

Urška Križnar

Oglejte si tudi