Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Brajnikov memorial se je začel!

Bled - S slovesno otvoritvijo se je davi ob 9h na blejski Promenadi začel 20. Pohod razuma, volje in moči ter 17. Brajnikov memorial.

Bled, Bohinj, Jelovica, Julijske Alpe je samo nekaj prizorišč, ker se bo danes in jutri že dvajsetič odvijalo tradicionalno dvodnevno športno tekmovanje, na katerem sodelujejo policisti, vojaki, gasilci in uslužbenci pravosodja. Podpredsednik organizacijskega komiteja, Vojko Mulec, je 28 sodelujočih ekip na pot pospremil z besedami spodbude in hvaležnosti, da so se tekmovalci in tekmovalke v tako množični zasedbi tudi letos udeležili enega najtežjih tekmovanj v tem koncu Evrope.

Tekmovanje  organizira  Športno  društvo Bled 92, traja dva dni in velja za eno najtežjih tekmovanj, saj morajo udeleženci v trojkah, na poti do cilja, plavati  po  Blejskem  jezeru,  kolesariti,  streljati, veslati in opraviti zahtevne  gorske  pohode.  Med vztrajnostnimi preizkušnjami bodo udeleženci reševali tudi praktične naloge. Tekmovanje se bo z razglasitvijo najboljših zaključilo jutri ob 15h pod Ribensko goro.

Oglejte si tudi