Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Blejski nagrajenci

Bled - Občina Bled je 10. aprila praznovala svoj praznik. Po dopoldanski vaji Potres Bled 2015 je bila zvečer v Festivalni dvorani še slovesnost s podelitvijo priznanj in kulturnim programom, v katerem so nastopili Oktet Lip Bled in vzgojiteljice Vrtca Bled.

Zlati plaketi sta prejeli Vojašnica Boštjana Kekca Bohinjska Bela in Skupnost hčera Marije Pomočnice.

Zlato plaketo Občine Bled je Vojašnica Boštjana Kekca Bohinjska Bela prejela za izjemen prispevek k civilno-vojaškemu sodelovanju v času energetske sanacije in rekonstrukcije Vrtca Bled.

Vojaki 132. gorskega polka Slovenske vojske iz vojašnice Boštjana Kekca na Bohinjski Beli so v času energetske sanacije in rekonstrukcije Vrtca Bled, ki je trajala štiri mesece, gostoljubno »odprli vrata« 250. otrokom in zaposlenim Vrtca Bled.

Sestrska skupnost deluje na Bledu že več kot štirideset let. Njihovo delo, ki je bilo prva leta pretežno usmerjeno v življenje znotraj samostana, se je z leti razširilo tudi širše - v vzgojno pedagoško delo v župnijah Bled, Gorje in Zasip.

Leta 2006 so ustanovile zasebni zavod Dominika, ki v duhu krščanskega humanizma med otroki, mladino in odraslimi širi človeške in krščanske vrednote ter kulturo življenja.


Foto: Rok Mučič, Cut Bled

Oglejte si tudi