Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

BLEJSKI MEDGENERACIJSKI PROJEKT

Vsakodnevno pri svojem delovanju opažamo potrebo po pristnem medsebojnem sodelovanju. Sodelovanje, ki temelji na spoštovanju, druženju in izmenjavi znanj ter številnih veščin bo pripeljalo do tesnejšega povezovanja in sodelovanja med generacijami naše lokalne skupnosti. S tem nadobudnim in vsekakor dosegljivim ciljem se je vzpostavila osnova za vzpostavitev Blejskega medgeneracijska projekta, v katerem bodo lahko vključeni krajani občine Bled, tako mladi kot stari. V medgeneracijskemu projektu bo poudarek na medgeneracijskem sodelovanju, kjer bo starejša generacija posredovala svoje dragocene življenjske izkušnje in funkcionalna znanja ter veščine mladi generaciji in obratno, kjer bodo mladi posredovali sveže pridobljena znanja starejšim občanom.

                                  

Blejski medgeneracijski projekt bo deloval pod okriljem občine Bled v prostorih Blejskega mladinskega centra. V okviru blejskega medgeneracijskega projekta bo v centru ustvarjeno prijetno, prijateljsko okolje, kjer bodo krajani občine Bled lahko aktivno preživeli svoj dan. V centru se bodo lahko izobraževali, sproščali, fizično aktivirali, krepili kreativnost ter se družili in povezovali. 

Cilj delovanja projekta je, da bodo občani pridobili zmožnost duševnega ter fizičnega razvoja ter krepili raven neodvisnosti ter si nudili medsebojno podporo in stkali medsebojne vezi.

 

Blejski medgeneracijski projekt bo aktiven v obdobju od 14.9 do 14.12.2015, in bo za udeležence v veliki meri brezplačen. Potrebna bo le dobra volja. Upamo, da bo iz tega projekta nastal center za medgeneracijsko sodelovanje v polnem obsegu, kar pa je odvisno od nas krajanov.

 

Projekt je sestavljen iz sledečih sklopov:

  • Druženje in širjenje socialnih krogov
  • Rekreacija in športne aktivnosti (joga, pilates, vadba za raztezanje in hrbtenico)
  • Izobraževanje (računalniško opismenjevanje, želiščne delavnice, jezikovni tečaji, delavnice za mamice (spanje, dojenje, uvajanje goste hrane, odstavljanje, skrb zase)
  • Ustvarjalnost in ročne spretnosti.

Potek dejavnosti in urnike aktivnosti lahko spremljate na facebook strani www.facebook.com/blejski.medgeneracijski.projekt .

 

Hana Premrl, univ.dipl.org.dela, Idejna vodja ter koordinatorica projekta        

Oglejte si tudi