Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Blejca imenovana na visoka položaja

Eva Štravs Podlogar postala v. d. direktorice direktorata za turizem in internacionalizacijo

 

Eva Štravs Podlogar je s 4. 5. postala nova vršilka dolžnosti generalne direktorice direktorata za turizem in internacionalizacijo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Podlogarjeva je na tem mestu nasledila Marjana Hribarja, ki je svoj odhod s položaja napovedal februarja letos, ko je tudi sporočil, da odhaja na Svetovno turistično organizacijo. Pred tem pa je bil s 1. 4. za direktorja Turizma Bled imenovan Jaka Ažman.

 

Martin Šolar postal direktor WWF Adria za osem držav v regiji

 

Nekdanji direktor Triglavskega narodnega parka Martin Šolar je prevzel vodenje regionalnega urada WWF (World Wildlife Fundation) Adria, ki pokriva osemm držav dinarskega loka (Slovenija, Hrvaška, Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Kosovo, Makedonija in Srbija). Šolar je 24 let preživel v Triglavskem narodnem parku, kjer je bil sprva zaposlen kot nadzornik, leta 2009 pa je bil imenovan za direktorja TNP. Šolar bo v WWF Adria vodil skupino dvajsetih ljudi, tako v Zagrebu kot v partnerskih organizacijah v regiji, sporočajo iz WWF Adria.

 

Obema je k imenovanju med prvimi čestital župan Janez Fajfar in jima zaželel še naprej uspešno delo ter da bi čim več dobrih praks iz svojega dosedanjega delovnega okolja prenesla tudi na višje nivoje.

Oglejte si tudi