Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Alpske perle in Bled

Bled - Danes bodo Bled obiskali predstavniki združenja Alpine Pearls – alpske perle, Bled bo obiskal tudi predsednik združenja Peter Brandenberg.

Združenje partnerskih občin iz Avstrije, Švice, Francije, Nemčije in Italije je bilo ustanovljeno v začetku leta 2006. V njem se je povezalo 17 alpskih turističnih krajev s posluhom do sonaravnega razvoja in ohranjanja narave, predvsem pa občine, ki namenjajo sredstva in znanje v iskanje novih možnosti razvoja turizma ob upoštevanju naravi prijaznih sredstev transporta.

Predstavniki združenja na študijskem potovanju so si včeraj in danes ogledali zadnjega od krajev, ki se je pridružil združenju, Belo jezero na Avstrijskem Koroškem, kjer trenutno poteka največji zimski dogodek – tekmovanje drsalcev na ledu na razdalji 200 km. Organizatorji iz Holandije gostijo preko 1.200 udeležencev. Študijsko potovanje se danes popoldne nadaljuje na Bledu, kjer bodo udeležencem predstavili blejske lepote ter izmenjali izkušnje o trajnostnem turizmu. Jutri jih bodo odpeljali na ogled Pokljuke in Bohinja

Oglejte si tudi