Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

9. SREDNJEVEŠKI DNEVI NA BLEJSKEM GRADU

Blejski grad bo v soboto, 6. 6. in v nedeljo, 7. 6. v znamenju letošnjih,  že devetih Srednjeveških dnevov. Nastopilo bo dvajset srednjeveških, glasbenih in plesnih skupin iz Slovenije in tujine, več kot 200 kostumiranih nastopajočih bo obiskovalcem v dveh dneh pričaralo avtentično srednjeveško vzdušje. Prireditev je vabljiva za vse generacije, saj poleg programa ponuja bogato izbiro izdelkov in prikaz rokodelskih spretnosti na srednjeveški tržnici, za najmlajše pa pravi srednjeveški vrtiljak. Tudi letos je poskrbljeno za pestro kulinarično ponudbo.

 

Že od ponedeljka, 1. junija bo na jasi pod gradom zaživel srednjeveški tabor, kjer bo mogoče vstopiti v življenje vitezov in njihovih družin. Člani in članice domače grajske skupine Kdis viteza Gašperja Lambergarja, gostitelji prireditve bodo poskrbeli, da se bodo obiskovalci lahko tudi preizkusili v spretnostih, ki so jih nekdaj morali usvojiti vsi pravi vitezi.

 

Nastopi srednjeveških skupin – poleg skupin iz Slovenije napovedujemo mednarodno udeležbo skupin iz Nemčije, Italije, Hrvaške, Madžarske in Češke - bodo v soboto ob 11.00, 14.00 in 16.00, v nedeljo pa ob 11.00 in 14.00 na zgornji grajski terasi. Nastope  glasbenih in plesnih skupin si bo poleg tega mogoče ogledati na srednjeveški tržnici: v soboto ob 12.00 in nedeljo ob 11.00. Pika na i sobotnemu dogajanju bo večerni Ognjeni šov, prav tako na srednjeveški tržnici, ob 20.30. Podrobneje o programu na: www.blejski-grad.si, na FB/bledcastle in na TWITTER@bledcastle.

 

Prireditev bo v vsakem vremenu, vstopnina pa je cena vstopnice na Blejski grad. Za vse obiskovalce, ki bodo na Bled prispeli z osebnim prevozom bo poskrbljeno za brezplačen prevoz z zato označenih parkirišč na Blejski grad, saj bo dostop na grad z vozili zaradi prireditve omejen.

 

Zavod za kulturo Bled

Oglejte si tudi