Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

6. Srečanje rejniških družin CSD Radovljica

Podbrezje - Pod kozolcem v Podbrezjah je 8. septembra potekalo 6. srečanje rejniških družin, ki delujejo v okviru krajevne pristojnosti CSD Radovljica.

Družine, trenutno jih je 11 z izdanim dovoljenjem za izvajanje rejniške dejavnosti, sta uvodoma pozdravila radovljiški župan, Ciril Globočnik in direktorica CSD Radovljica, Ana Koren. Oba sta izrekla zahvalo in priznanje rejnikom za njihovo predano in zavzeto delo z otroki. Župan je rejnike spodbudil, da skušajo pri otrocih odkriti njihova močna področja in jih s pravim pristopom ter angažiranostjo spodbujati, da jih razvijejo do kar največje mere. Skupaj smo ugotovili, da je z voljo, nekaj odrekanja in predvsem veliko vztrajnosti možno doseči včasih na videz nemogoče cilje.

Kako nam knjige lahko pomagajo pri krepitvi vztrajnosti je odrasle udeležence srečanja seznanila Božena Kolman Finžgar iz radovljiške knjižnice. Otroci pa so medtem s knjižničarko Silvo Kos spoznali Lipka in KošoRoka, osrednja junaka tematske slikanice o športu in prijateljstvu ter se pomerili v zabavnih športnih igrah.

Po kosilu smo obiskali bližnjo cerkvico na Taboru. S kruhom in soljo nas je sprejela zlatolasa Taborska Urška in nam povedala svojo zgodovinsko zgodbo s srečnim koncem.

Srečanje smo zaključili s torto in mafini, ki so nam jih izdelale tortopekarice dobrodelnega društva Sladki nasmehi.

Kot vedno so nam pri izvedbi srečanja priskočili na pomoč Pekarna Planika, Pekarna Magušar, Mesarija Arvaj, Sadje zelenjava Pri Klemenu, podjetje Klanšek, KUD Podbrezje, Čiščenje Gogala in gospod Janez Pirih. Vsem še enkrat najlepša hvala.

Z lepimi vtisi in že novimi idejami smo se poslovili do prihodnjega leta.

Meta Šilc, CSD Radovljica

 

Oglejte si tudi